Lufthansa: Nowa koncepcja kulinarna Business Class na lotach krótko- i średniodystansowych
Podróż po Europie z Lufthansą pełne bogactwa smakowych doznań
Linie Lufthansa zmieniają konpecję posiłków w Busienss Class na trasach krótkiego i średniego zasięgu. Europa à la carte – została stworzona wspólnie z wybitnym szefem kuchni Johannem Laferem, zespołem kulinarnym Lufthansa Airlines oraz partnerem cateringowym linii Gate Gourmet. Dania pełne różnorodnych smaków inspirację czerpały z sieci europejskich tras przewoźnika.
Najwyższa jakośc posiłków i regionalne inspiracje
Jedną z głównych zasad, którą kierowano się przy komponowaniu menu była wyższa jakość, większa różnorodność i najlepsze składniki pochodzenia ekologicznego. Lufthansa za cel postawiła sobie korzystanie z wyselekcjonowanych produktów od regionalnych dostawców, którzy opierają się na tradycyjnych metodach wyrobu i zrównoważonej produkcji, zwłaszcza jeśli chodzi o mięso.
Jedzenie mam być też przyjemnością. W myśl zasady mniej składników i więcej smaku, świeże i naturalne dania stają się prawdziwym kulinarnym przeżyciem. Jedzenie ma też cieszyć oko – dlatego dania w Busienss Class na trasach krótkiego i średniego zasięgu są też atrakcyjnie podane. Każde danie dzięki indywidualnemu podejściu stanowi unikalne dzieło sztuki na talerzu.
Skorzystaj z usługi Pre-Select
Dopasuj lot w klasie biznes do własnych upodobań kulinarnych. Skorzystaj z opcji Pre-Select i wybierz swoje gorące danie główne jeszcze przed podróżą. Usługa dostępna jest na lotach dziennych lotach trwających ponad dwie godziny.