Hotelowe restauracje, baseny i siłownie dostępne dla gości
Zgodnie z najnowszym Rozporządzeniem Rady Ministrów dotyczącym zamknięcia lokali gastronomicznych, z powyższego ograniczenia zostały wyłączone restauracje hotelowe, które mogą funkcjonować pod określonymi warunkami.
Goście hotelowi, których pobyt wynosi co najmniej jedną dobę, mogą korzystać z usług lokali gastronomicznych znajdujących się na terenie obiektów hotelowych, jeżeli będą stosować się do poniższych zaleceń:
- zasłanianie nosa i ust do momentu zajęcia miejsca przy stoliku.
- zajmowanie co drugiego stolika (odległość między stolikami powinna wynosić co najmniej 1,5 m), chyba że między stolikami znajduje się przegroda o wysokości co najmniej 1 m.
- obowiązek zasłaniania nosa i ust przez obsługę restauracji.
Podstawowy zakres funkcjonowania obiektów noclegowych zostanie utrzymany również poprzez dopuszczenie działalności basenów dla gości hotelowych, których pobyt wynosi co najmniej jedną dobę.
Więcej aktualności
eTravel S.A. z dwiema nagrodami od Turkish Airlines
Podczas gali „Airlines Agency Award Night” organizowanej przez Turki... przeczytaj
Rok działalności punktu paszportowego na Lotnisku Chopina w Warszawie
Punkt paszportowy MSWiA na Lotnisku Chopina w Warszawie działa od niemal roku. O... przeczytaj
Najlepsze lotniska świata według rankingu Skytrax 2024
W najnowszym rankingu lotnisk Skytrax, lotnisko Hamad International Airport w Do... przeczytaj
Kraków Airport wprowadza nowy system kontroli bezpieczeństwa
Kraków Airport wprowadza nowy system kontroli bezpieczeństwa, kładąc naci... przeczytaj
Zrównoważone podróże z Eurowings
Bardziej zrównoważone loty z Eurowings Niemieckie linie lotnicze w ram... przeczytaj